Waarom je volgende vakantie een solar powered campingtripje zou moeten zijn

Er liggen nog een paar weken met mooi weer voor ons, dus kun je nog lekker een kampeertripje plannen. Dat is goed voor je lijf én voor je humeur. Studies onderbouwen dat. Kamperen vermindert stress en fleurt je simpelweg op!

Kamperen is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar – vergeleken met andere opties – een geweldige manier om je CO2-footprint te verminderen. Kijk maar eens naar deze voorbeelden. Twee mensen op een tripje van tien dagen, op 1000 km van huis, per vliegtuig, met een hotelkamer en een huurauto zijn goed voor 1,65 ton CO2. Dat vermindert met ruim de helft als ze met een vouwwagen naar hun bestemming rijden [1]. En stel je nu eens voor wat dit stel aan emissie bespaart als ze met het OV zouden reizen en in een tent zouden slapen…

Dit hoeft niet eens te betekenen dat ze veel comfort zouden moeten inleveren. Kampeermiddelen worden immers steeds geavanceerder en lichter en ze zien er bovendien steeds beter uit.

Maar wie kent niet het probleem dat je zonder stroom zit als je aan het kamperen bent? En dat je dan al die mooie momenten niet kunt delen met je vrienden, omdat je geen foto’s kunt maken en je internet niet kunt gebruiken. En wat als je de details van je trip die je thuis zo zorgvuldig hebt voorbereid niet kunt checken op je tablet?

Dit soort problemen heb je niet als je solar power bij je hebt. Dan ben je zo vrij als een vogel en kun je gaan en staan waar je wilt, totaal onafhankelijk van stroompunten. En voelt het niet goed om zo bewust met onze aarde om te gaan?

Wil je weten hoe je 100% wireless kunt kamperen?

Bovenaan je shopping list zou een powerbank op zonne-energie moeten staan. Dat is de beste manier om je mobiele telefoon, je tablet of je action cam probleemloos aan de praat te houden tijdens je tripje. Opladers op zonne-energie met een zaklamp kun je ophangen of neerzetten in of  buiten je tent, terwijl je telefoon en speakers opgeladen zijn om de muziek bij je kampvuur te verzorgen.

Als je extra comfort wilt, ga dan voor een apparaat met verschillende USB-poorten, om alle gadgets die je wilt op hetzelfde moment te gebruiken (smartwatch, camera, speakers, e-reader, etc.).

Het is dus niet langer nodig om je druk te maken over stroom, als je gaat kamperen. Met een oplader op zonne-energie heb je alle (schone!) energie die je nodig hebt en staat niets je volgende avontuur meer in de weg.

Bezoek onze website en ontdek ons assortiment.

 

[1] Powers Tomasso, L. 13 December 2010. A study of sustainability at RV Parks.