0
Gratis verzending in NL vanaf €75 Op werkdagen voor 15:00 besteld = dezelfde dag nog verzonden!

Privacyverklaring

Privacyverklaring WakaWaka®

WakaWaka Europe B.V.
KVK: 72042885
Wilhelminastraat 18
Haarlem

Onze privacyverklaring

Wij vinden het belangrijk om open en eerlijk naar onze klanten te zijn. Dat past bij ons als organisatie, omdat we graag goed en zorgvuldig willen handelen. Dat heeft ook gevolgen voor hoe wij met gegevens van klanten omgaan. Daarom hebben we een privacyverklaring gemaakt die beschrijft welke gegevens we van je bewaren en hoe lang en met wie en voor welke doeleinden we die gegevens delen. 

We gebruiken je gegevens om je goed van dienst te kunnen zijn

De belangrijkste reden waarom we je gegevens nodig hebben, is om je goed van dienst te kunnen zijn. We willen je bestelling namelijk op de juiste plaats bezorgen, je alleen productinformatie sturen waar je wat aan hebt en als we iets met je willen overleggen – bijvoorbeeld bij een reparatie – dan willen we je graag kunnen bellen. 

Nog vragen?

Als je na het lezen van onze privacyverklaring nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze afdeling support (support@waka-waka.com).

  1. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?
  2. Wanneer is ons privacybeleid van toepassing?
  3. Wat zijn persoonsgegevens?
  4. Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?
  5. Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoe lang worden deze bewaard?
  6. Met wie worden jouw gegevens gedeeld?
  7. Waar slaan wij jouw gegevens op?
  8. Hoe worden jouw gegevens beveiligd?
  9. Hoe gaan wij om met gegevens van kinderen?
  10. Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot je gegevens?
  11. Waar kan ik terecht met vragen?

1. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

WakaWaka Europe B.V. (“https://waka-waka.com; hierna ook: “WakaWaka”), statutair gevestigd in Groningen en kantoor houdend te Haarlem aan de Wilhelminastraat 18, is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in deze privacyverklaring.

2. Wanneer is ons privacybeleid van toepassing?

Ons privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die WakaWaka verwerkt van iedereen die weleens contact heeft (gehad) met WakaWaka, zoals onze bezoekers, klanten en zakelijke contactpersonen. 

3. Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu. Denk aan je naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens zoals je IP-adres of je WakaWaka-klantnummer en factuurgegevens zijn persoonsgegevens. Hetzelfde geldt voor andere gegevens die jou kunnen identificeren, zoals je WakaWaka-bestelgeschiedenis en ook je surfgedrag op onze site.

4. Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?

Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct of indirect contact heeft (gehad) met WakaWaka, zoals onze klanten en contactpersonen van onze zakelijke klanten/relaties. 

Wij krijgen de gegevens rechtstreeks van jou, wanneer je onze website bezoekt of wanneer je contact zoekt met onze afdeling support. In sommige gevallen ontvangen we je gegevens van anderen. Bijvoorbeeld wanneer iemand een cadeau direct naar jou verstuurt, en daarbij jouw naam- en adresgegevens bij ons opgeeft. Ook kunnen wij gegevens krijgen van andere partijen, maar alleen wanneer jij die partijen toestemming hebt gegeven om bepaalde gegevens aan ons te verstrekken.

5. Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoe lang worden deze bewaard?

Gegevens voor het verwerken van jouw bestelling

Als jij iets bestelt, hebben we bepaalde gegevens van je nodig om je bestelling te kunnen bezorgen en je op de hoogte te kunnen houden over deze bestelling. Ook voor eventuele retournering of reparaties zijn deze gegevens nodig. Hiervoor verzamelen wij je naam, e-mailadres, bezorgadres(sen), betaalgegevens en je telefoonnummer.

De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die je met ons (of met een van onze verkooppartners/kanalen) hebt gesloten. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren.

Gegevens over jouw contact met onze afdeling support

Je kan 24/7 contact opnemen met onze afdeling support. Je kunt met ons bellen (op werkdagen van 9-17 uur op nummer 023 517 6611), e-mailen of een berichtje sturen via social media, zoals Facebook en Twitter. We kunnen je een volgende keer sneller helpen door jouw gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij dan ook zolang je actief klant bij ons bent. Een telefoongesprek kan worden opgenomen voor trainings- en analysedoeleinden. Wij hebben een gerechtvaardigd belang om deze interacties te gebruiken om onze dienstverlening te kunnen verbeteren. Wij bewaren het telefoongesprek gedurende 1 maand. Wanneer je ons een privéberichtje stuurt via Twitter of Facebook, worden de berichten maximaal 6 maanden door ons bewaard, of korter als jij het bericht zelf eerder verwijdert.

Gegevens voor een optimale winkelbeleving

In onze winkel komen steeds meer artikelen terecht. Wij willen jou dan ook graag helpen om tussen al deze artikelen te vinden wat jij zoekt.

Allereerst zorgen wij dat onze website goed werkt, zodat jij optimaal kunt winkelen. Daarvoor verzamelen wij bij een bezoek van jou aan WakaWaka je IP-adres, informatie over je internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het type mobiele toestel waarmee jij ons bezoekt.

We zorgen er ook voor om onze website zo relevant mogelijk af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. Om dit te kunnen, verzamelen we jouw zoek-, klik- en koopgedrag. Wij gebruiken deze gegevens voor het in kaart brengen van generieke klantpatronen, zodat wij die op individueel niveau in kunnen zetten. Daarbij gaat het ons niet om de kennis over individuele klanten. Het is onze bedoeling  en onze wens om het leven van onze klanten eenvoudiger en leuker te maken. Statistieken en logging worden altijd na zeven jaar verwijderd. Verzoeken om het verwijderen van gegevens zullen wij naar redelijkheid beoordelen.

Verbeteren van de winkelbeleving, gebaseerd op algemene informatie en verkoopstatistieken

Wanneer je in onze shop een bepaald artikel bekijkt, kunnen wij je ook andere artikelen die wij aanbevelen laten zien. Deze aanbevelingen zijn in dat geval gebaseerd op het artikel of de categorie waar je op dat moment naar kijkt. Op basis van statistieken weten wij dat klanten die dat artikel kochten, ook geïnteresseerd waren in de andere artikelen. Deze aanbevelingen zijn niet persoonlijk: iedereen die dat artikel bekijkt, ziet dezelfde aanbevelingen. Als jij zoekt naar een bepaalde zaklamp, ziet iedereen dezelfde vergelijkbare lampen of accessoires. Of wij laten je op basis van je zoekopdracht zien wat andere gebruikers zochten. Deze vorm van het verbeteren van jouw winkelervaring zie je ook in fysieke winkels. Zo staan artikelen van hetzelfde type of die bij elkaar horen meestal bij elkaar. En de verkoper weet ook wat populair is en wat andere klanten kochten toen ze met dezelfde vraag in de winkel kwamen. Bij het doen van aanbevelingen maken we gebruik van  jouw surf-, zoek- en aankoopgedrag. We kijken daarbij niet verder dan twee jaar terug. Deze gegevens verzamelen we op basis van cookies, je IP-adres en/of het unieke nummer dat gekoppeld is aan het mobiele apparaat waarmee je surft.

Wat wij niet doen is deze gegevens gebruiken om jou bij je bezoek aan WakaWaka andere prijzen te tonen dan aan andere klanten. Het kan wel voorkomen dat als je ons opnieuw bezoekt we de prijs van sommige producten inmiddels hebben aangepast en dat prijzen in verschillende landen verschillen.

Gegevens voor marketing

Gepersonaliseerde e-mails

We hebben geregeld aanbiedingen, speciale acties en nieuwtjes die we met je willen delen. We delen die graag via mail. Als je bij ons één of meerdere bestellingen hebt geplaatst, dan kunnen we je suggesties, informatie over onze artikelen en diensten op basis van je aankopen en review-verzoeken mailen. Als je ons daarvoor toestemming geeft, kunnen wij jou ook andere informatie mailen, zoals bijzondere aanbiedingen, algemene winacties of persoonlijke aanbevelingen en informatie over de verwachte beschikbaarheid van een uitverkocht product. Deze persoonlijke aanbevelingen zijn gebaseerd op je aankopen en bezoekgeschiedenis van maximaal twee jaar geleden om op deze manier de inhoud van de e-mail interessanter voor je te maken. Als je dit soort informatie liever niet ontvangt, dan kun je ons dat via e-mail laten weten op support@waka-waka.nl.

Gepersonaliseerde advertenties

Wij, onze advertentienetwerken en mediabureaus kunnen jou advertenties tonen op onze homepage en andere websites. Dat gebeurt op basis van je eerdere bezoeken aan onze website en de websites van derde(n). Je surf, zoek-, en koopgedrag worden verzameld op basis van cookietechnieken, je IP-adres, eventueel het telefoonnummer dat je gebruikt om te browsen en het advertentienummer dat gekoppeld is aan het apparaat waarmee je surft. Wij doen dit alleen als je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies. Voor cookies geldt een beperkte bewaartermijn en die termijn verschilt per cookie.

Leer meer over cookies en hoe je jouw cookievoorkeuren kunt instellen.

Gegevens uit klantonderzoeken

We zijn voortdurend bezig onze dienstverlening te verbeteren en nog beter te laten aansluiten op wat klanten willen. Daarom kunnen we je gegevens (klant ID, e-mailadres en/of telefoonnummer) gebruiken om je uit te nodigen voor een vrijblijvend klant- of marktonderzoek. Op deze manier help je onze winkel nog beter te worden. Deelname aan een klant- of marktonderzoek is geheel vrijwillig. Jij beslist zelf of je mee wilt doen aan het onderzoek. Hoe lang jouw gegevens gekoppeld aan de uitslagen van het klant- of marktonderzoek worden bewaard, varieert per onderzoek.

Social media

Als je social media zoals Facebook gebruikt, kun je via ‘like en share’ knoppen op WakaWaka artikelen die je leuk, nuttig of handig vindt, met je vrienden delen op je social media account. WakaWaka krijgt geen toegang tot je social media account. Wij raden je aan om het privacybeleid van de social media partijen waar jij een account hebt, goed door te nemen, zodat je weet hoe je gegevens worden gebruikt en hoe jij je instellingen kunt aanpassen.

6. Met wie worden jouw gegevens gedeeld?

Distributie- en logistieke partners

Om jouw bestelling te kunnen afwikkelen, werken wij samen met distributiepartners zoals Wuunder Nederland BV en Specialized Logistic Supply Chain BV. Deze partijen ontvangen jouw klantnummer, bestelnummer, naam en bezorgadres om te zorgen dat ze jouw bestelling op de juiste manier kunnen verwerken. Ook werken we samen met verschillende logistieke partners, zoals DPD en PostNL. Onze logistieke partners krijgen van ons jouw naam en bezorgadres. Deze informatie hebben ze nodig om jouw bestelling op het door jou gekozen adres af te leveren.

Andere externe dienstverleners

Wij schakelen ook andere externe dienstverleners in om te helpen met verschillende dingen. Soms hebben zij daar ook persoonsgegevens voor nodig. Zij zijn, net als wij, gehouden aan dezelfde wet- en regelgeving omtrent privacy van persoonsgegevens. Wij delen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn voor de opdracht die de externe dienstverlener voor ons uitvoert. We verkopen je gegevens niet aan deze dienstverleners of andere derde partijen. En met alle externe dienstverleners sluiten wij overeenkomsten waarin wij afspreken wat ze met de gegevens mogen doen. Het type werkzaamheden dat onze externe dienstverleners voor ons uitvoert zijn:

  • het ondersteunen bij het leveren van onze digitale diensten zoals de hosting, onderhoud en ondersteuning van onze websites en applicaties;
  • het ondersteunen bij onze afdeling support;
  • het ondersteunen bij onze advertentie- en marketingcampagnes;
  • het ondersteunen bij het doen van klantonderzoek en het verkrijgen van ratings- en reviews;
  • het leveren van financiële diensten, zoals betaaldiensten, incassobureaus en kredietinformatiebureaus.

 

De overheid

Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kunnen politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek.

7. Waar slaan wij jouw gegevens op?

Wij slaan jouw gegevens op binnen de Europese Economische Ruimte (“EER”). Het kan echter voorkomen dat bepaalde gegevens die we verzamelen, worden doorgegeven aan of opgeslagen op een bestemming buiten de EER, bijvoorbeeld omdat een van onze externe dienstverleners daar gevestigd is. Wanneer hiervan sprake is, zorgen wij dat dit gebeurt op een veilige en rechtmatige manier, passend binnen de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

8. Hoe worden jouw gegevens beveiligd?

WakaWaka neemt veel maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen. Zowel op organisatorisch als technisch gebied. Wij hebben een groep specialisten in huis die dagelijks werken aan het beveiligen van onze systemen en het zoeken naar kwetsbaarheden. Door een strenge toegangscontrole zorgen wij dat jouw persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat zij daarmee werken. Daarnaast laten we bij WakaWaka regelmatig onze beveiliging toetsen door externe experts. Geven we jouw gegevens aan iemand anders? Dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij. 

9. Hoe gaan wij om met gegevens van kinderen?

Onze dienstverlening is niet gericht op kinderen. Kinderen mogen onze producten alleen kopen onder toezicht van een ouder of voogd.

10. Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw gegevens?

Recht op informatie

Jij hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met je persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe wij met jouw gegevens omgaan.

Recht op inzage

Jij hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over jou beschikbaar hebben. Je kunt dat aanvragen via support@waka-waka.com.

Recht op correctie

Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Je kunt hiertoe een mail sturen naar support@waka-waka.com.

Recht om bezwaar te maken

Jij hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken. Dit recht geldt voor de gegevens die wij gebruiken voor direct marketing. Zo kun je ons vragen om jouw gegevens niet langer te gebruiken voor gepersonaliseerde aanbevelingen op de website. Dit kun je doen door een mail te sturen aan support@waka-waka.com. Daarnaast geldt dit recht ook voor andere gegevens die we van je gebruiken op basis van ons gerechtvaardigd belang. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat we de gegevens over je surf- en zoekgedrag vergeten en blijven vergeten. Ook in dit geval kun je dit regelen door ons een mail te sturen op support@waka-waka.com. Aanvragen verwerken wij binnen uiterlijk 30 dagen.

Recht op beperking

Jij hebt het recht om beperking van de verwerking van jouw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij jouw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als je van mening bent dat hier sprake van is, kun je contact met ons opnemen via de afdeling support support@waka-waka.com of per telefoon op nummer 023 517 6611.

Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

Jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Je verzoek kun je indienen via support@waka-waka.com.

Recht om een klacht in te dienen

Jij hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met je gegevens omgaan. Wanneer jij een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met je op. Neem daarvoor contact op met onze supportafdeling. Ook heb je het recht om je met jouw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/).

11. Waar kan ik terecht met vragen?

Als je nog vragen hebt over de wijze waarop WakaWaka met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op met onze afdeling support op support@waka-waka.com of per telefoon op nummer 023 517 6611. We helpen je graag.