Vacature: Ondernemende Stagiair GESLOTEN

De WakaWaka Foundation is een innovatieve NGO die de bottom of the pyramid wil voorzien van veilige en duurzame elektriciteit & licht-oplossingen. De WakaWaka Foundation (www.wakawakafoundation.org) werkt nauw samen met Off-Grid Solutions B.V. (www.staging.waka-waka.com) om dit doel te bereiken. De WakaWaka Foundation levert WakaWakas in noodhulpsituaties (Syrische vluchtelingenkampen, Haïti) en ontwikkelt marktstrategieën en microkredietfondsen om de allerarmsten te bereiken. De WakaWaka Foundation is hard aan het groeien en daarom zoeken wij stagiairs die ervaring willen opdoen in het opzetten en runnen van projecten in NGO-verband. De werkzaamheden zijn inhoudelijk uitdagend en vragen om een ondernemende houding.

Profiel stagiair:

 • 3e jaar bachelor / master / afgestudeerd
 • Alle WO-studierichtingen komen in aanmerking, we zoeken een divers team. Voorkeur voor ervaring/studierichtingen waarin aspecten als ontwikkelingssamenwerking, internationaal ondernemen, duurzaamheid, noodhulp, onderwijs, communicatie worden behandeld.  
 • Bij voorkeur ervaring in het buitenland: vrijwilligerswerk, stage etc.
 • Bij voorkeur bewijs van ondernemende houding in projecten en werkzaamheden buiten studie
 • Affiniteit met de WakaWaka-visie op internationale samenwerking
 • Uitstekende beheersing Engels

Werkzaamheden:

 • Ondersteuning NGO-accounts
 • Ondersteuning fundraising-activiteiten
 • 1e screening verzoeken tot samenwerking met foundation
 • Wetenschappelijk onderzoek activiteiten en missie foundation
 • Content voor Foundation website, social media
 • Foundation e-mailbox / telefoon beantwoorden
 • Voorbereiden & notuleren meetings
 • Ondersteunde office-werkzaamheden

Praktische zaken:

 • Aanvangstdatum stage: 1 jan / 1 feb 2014*
 • Stageduur: 6 maanden, 2e semester schooljaar 2013-2014
 • 24u per week, verspreid over 3 dagen
 • Stagevergoeding: 350 euro op basis van 40u
 • Standplaats: Haarlem/Amsterdam

Stuur je CV en motivatiebrief (in het Engels) – voor 16 december* naar info@wakawakafoundation.org

*n.b. We willen alle studenten de mogelijkheid geven om de stage te integreren in het tweede semester. Universiteiten hebben verschillende startdata voor het tweede semester, vandaar de variërende aanvangsdatum. Moet je, voor je studie, al vroeg weten of je stage gaat lopen, neem dan even contact op. We kunnen eerder beginnen met de sollicitatieprocedure.