5000 WakaWaka’s voor Nepal

Op dit moment zijn er, bovenop de 2000 WakaWaka Lights van WakaWaka nog 3000 WakaWakas gedoneerd door Unica Foundation en haar business partners. We proberen deze donaties zo snel mogelijk in Kathmandu te krijgen. Daarnaast zoeken we naar andere organisaties die met ons kunnen samenwerken om nog meer Nepalese families te kunnen voorzien van veilig licht na zonsondergang. 

Door de aardbeving zijn grote delen van het land afgesloten van elektriciteit. Meerdere NGO’s hebben daarom urgente oproepen aan  WakaWaka gedaan voor LED-lampen en USB-opladers voor noodhulp. Toegang tot licht en elektriciteit voor zowel overlevenden als noodhulpteams is cruciaal na zonsondergang. Naast licht biedt de WakaWaka power ook de mogelijkheid om mobiele telefoons op te laden. Dit is cruciaal voor de coördinatie van de hulp en het terugvinden van familieleden. 

De aardbeving heeft grote delen van niet alleen de hoofdstad Kathmandu, maar ook de vele dorpen in de onherbergzame gebieden verwoest. Acht miljoen mensen zijn getroffen door de aardbeving. Het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de 5000. Grote delen van het land hebben door de aardbeving geen toegang tot licht en elektriciteit. Ook voor de ramp had 66% van Nepal geen toegang tot het elektriciteitsnetwerk. De Unica Foundation is al jaren actief in Nepal op het gebied van duurzame energieoplossingen, Met deze donatie, wordt gehoor gegeven aan de verschillende verzoeken voor licht en elektriciteit van internationale hulporganisaties die ter plekke zijn. Samen met andere organisaties hopen WakaWaka en Unica nog meer lokale hulpteams en getroffen families en hulpverleners te kunnen voorzien van veilig licht en elektriciteit.

U kunt helpen via een directe donatie aan de WakaWaka Foundation of via een ‘Buy one, Give one’. Voor meer informatie over grote donatie-aantallen kunt u contact opnemen met  foundation@waka-waka.com.