INTERNATIONAL LOGISTICS OFFICER

 

Off-Grid Solutions BV

Off-Grid Solutions (OGS) is een ambitieus, jong en zeer dynamisch bedrijf. Missie: 1,2 miljard mensen van licht voorzien die nu afhankelijk zijn van levensgevaarlijke kerosine lampen. Bijna een kwart van de wereldbevolking is niet aangesloten op het elektriciteitsnet. OGS is bezig om ervoor te zorgen dat deze mensen wel toegang hebben tot licht en stroom, om hen zo stapje voor stapje te helpen om te ontsnappen uit de zogenaamde 'poverty trap'.

Saaie dagen kennen we eigenlijk niet en we houden er van om zaken op te pakken die anderen vaak voor lastig of soms zelfs voor onmogelijk houden. Dankzij een geweldig nationaal en internationaal netwerk weten we prachtige projecten met veel impact naar ons toe te trekken en van de grond te krijgen. De passie en het enthousiasme die van het team uit gaat zorgt ervoor dat we gaan slagen in onze ambitie. Onder de merknaam "WakaWaka" brengen wij in eerste instantie verlichtingsproducten op de markt die onafhankelijk van het grid werken. In de toekomst worden hier ook andere "off-grid solutions"  aan toegevoegd.

 

Wanneer jij iemand bent die de wereld écht wat beter achter wil laten voor volgende generaties, lees dan verder.

 

Wij zoeken een International Logistics Officer, iemand die eind verantwoordelijkheid wil aanvaarden voor de logistieke processen van onze producten vanuit China naar tientallen landen verspreid over de wereld: Europa, Canada, VS, maar ook Australië, Brazilië, Chili, Colombia, Ghana, Haïti, Kenya, Mexico, Nigeria, Peru, Syrië, Zuid Afrika en nog vele andere landen.

 

Dankzij jouw jarenlange kennis en ervaring van internationale logistieke trajecten dien je ook als vraagbaak voor anderen in de organisatie die van jou willen leren. Je bent het aanspreekpunt voor alle logistieke activiteiten van OGS. Ook het beschrijven van de benodigde logistieke processen, het registreren en rapporteren van KPI’s en het nemen van initiatieven voor verbeteringen van de processen behoren tot de verantwoordelijkheden van de International Logistics Officer.

 

Werkzaamheden

De werkzaamheden en verantwoordelijkheden bestaan verder onder meer uit:

- cumuleren van alle orders voor WakaWaka producten en accessoires

- ingeven inkooporders naar onze leveranciers/fabrikanten

- bewaken van de productieplanning

- inplannen, supervisie van quality checks voor verscheping

- verzorgen cq controleren van benodigde export documentatie vanuit China

- verzorgen cq controleren van benodigde import documentatie, voor land van bestemming in overleg met onze klanten

- je bent verantwoordelijk voor het volledige logistieke proces van 'fabrikant naar klant'

- voorraadbeheer

- verzorgen van L/C zendingen, de vereiste documentatie en de communicatie met de banken

- opvragen prijsopgaves en vergelijken lucht- vs zeevracht vs. koerier

- organiseren, controleren van de facturatie van onze inbound en outbound logistiek

- verzorgen facturatie van geleverde goederen aan onze klanten

- voeren van een ordelijke administratie van lopende processen

-Verantwoordelijk voor de Medium Term Planning (prognose) en rapportage

-Verantwoordelijk voor het verzamelen van logistieke gegevens en rapportage via KPI's

-Logistieke aanspreekpunt voor interne en externe relaties (bijvoorbeeld in geval van escalaties)

 

Functie-eisen
Je hebt een afgeronde MBO+/HBO-opleiding bij voorkeur Logistiek en minimaal 5 tot 10 jaar ervaring in een logistieke omgeving. Je bent stressbestendig en je werkt nauwkeurig en gestructu­reerd, vanuit een sterk customer service gerichte instelling. Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Je plant en organiseert zorgvuldig en je bent een resultaatgerichte teamspeler die graag samenwerkt. Je bent ondanks je ervaring nog altijd leergierig en streeft naar 100% customer satisfaction m.b.t. het logistieke proces. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Voor de vacature van International Logistics Officer is kennis van internationale transportrichtlijnen en wetgeving een pre. Ervaring met "contract logistics' & 'warehousing' is een préWij verwachten kennis én ervaring op dit gebied en ondanks ons eigen track record hopen we van jou nog wat te kunnen leren. We hebben jou wel op korte termijn al nodig.

 

Wat bieden wij?

OGS is een start-up die momenteel een sterke groei doormaakt met een behoorlijk groei potentieel. Wij vragen om een open en flexibel gesprek met betrekking tot je vergoeding en vragen je bij voorbaat al of je rekening wilt houden met de vraag of je met ons mee wilt groeien qua salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. WakaWaka is een avontuur, een rollercoaster waar je naar verwachting al snel in ondergedompeld raakt. Wij hopen ons team uit te mogen breiden met iemand die begrijpt waarom we doen wat we doen en waarom we daar met passie en enthousiasme mee bezig zijn.

 

Schrikt je dit niet af, sterker nog, raak je hierdoor geïnteresseerd, dan horen wij graag van je. We nodigen je uit om de site te bekijken www.waka-waka.com en ons een CV met schriftelijke motivatie en recente pasfoto te sturen. Wanneer je uitgenodigd wordt voor een gesprek, hoor je dat binnen ca. 3 weken na het sturen van je brief. Mail naar esther@waka-waka.com

 

triangle-left time play google-plus twitter instagram youtube facebook flickr sun truck basket angle-left angle-right check plus-circle plus