Key Account Manager B2C en B2B

[bekijken als PDF-bestand]

WakaWaka BV (Haarlem/Amsterdam) zoekt een ervaren Accountmanager voor zowel B2C als B2B klanten. Het gaat om een full time functie. In eerste instantie voor een half jaar. Na gebleken geschiktheid wordt dit omgezet in een contract voor langere termijn c.q. onbepaalde termijn. Beloning is marktconform. Standplaats is Haarlem, maar verhuizing naar Amsterdam wordt overwogen.

 

Over WakaWaka
WakaWaka ('Shine Bright' in het Swahili) ontwikkelt, produceert en verkoopt hightech low-cost solar powered lampen en opladers. Onmisbare producten zowel in de ontwikkelingslanden als in ontwikkelde markten. Met behulp van de nieuwste gepatenteerde zonne-technologie, ontwikkeld door onze partner en marktleider Intivation, zijn de WakaWaka Light en WakaWaka Power echte redders voor mensen zonder elektriciteit. Deze innovatieve en super efficiënte producten zijn voor diegenen die het beste in technologie en design willen,  en tegelijkertijd mensen in the ‘Base of Pyramid’ verlichten en helpen met het beëindigen van de (dodelijke) kerosine-afhankelijkheid van miljoenen gezinnen.

WakaWaka is in 2012 opgericht. Vanaf dat moment is permanent sprake van een stormachtige ontwikkeling. Er zijn inmiddels zo’n 15 personen aan het bedrijf verbonden. De ambitie van WakaWaka is enorm, namelijk het bieden van duurzame oplossingen voor de 1,2 miljard mensen die aan de basis van de piramide, vooral off-grid, leven en daarmee hun leven “verlichten” en hen te voorzien van een beter toekomst perspectief. De uitdagingen zijn dan ook navenant.

 

Functieomschrijving
Het betreft een fulltime functie voor een echt commercieel gedreven persoon. Zeer uitdagende functie bij een jong, sterk groeiend en zeer dynamisch bedrijf. Als Accountmanager B2C ben je verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van relaties met strategisch geselecteerde retailers binnen een geografisch afgebakend gebied. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van gestelde salestargets (omzet & profit). Als Key Account Manager B2B  bent je verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van relaties en een netwerk van partners, distributeurs en agenten over een geografisch afgebakend gebied.

Regelmatige face to face meetings zijn essentieel om nieuwe relaties te bouwen en bestaande relaties te versterken.

Je volgt de laatste ontwikkelingen in de markt. In nauwe samenwerking met de Commercieel Directeur en de Marketing Directeur, ben je verantwoordelijk voor de uiteindelijke propositie. Er worden nauwkeurige verkoopprognoses en lopende rapportages van je activiteiten (klantbezoeken , sales rapporten) van je verwacht. 

 • Je bepaald in nauwe samenwerking met de CCO en CMO de commerciële strategie van WakaWaka naar een operationeel plan en naar effectieve account jaarplannen per prospect/ suspect en klant,
 • Je bouwt en beheert de salesfunnel en gaat volop acquireren bij geselecteerde suspects en prospects, gebruik makende van een al bestaand en nieuw te bouwen netwerk,
 • Je bouwt aan een vertrouwens relatie met de klant en positioneert WakaWaka als preferred (trade) partner,
 • Je onderhandelt met de accounts en stelt jaarovereenkomsten op,
 • Je realiseert mogelijke promotieactiviteiten bij jouw accounts,
 • In samenwerking met Marketing analyseer en verbeter je de promoties om de effectiviteit te vergroten,
 • Je vertaalt de marketing concepten naar klant-specifieke oplossingen,
 • Je beheert en evalueert gedane investeringen  en promotionele budgetten bij klanten,
 • Je werkt nauw samen met de Logistiek Manager in het opstellen van forecasts ten einde een optimale Supply Chain te realiseren.

 De Key Account Manager staat onder leiding van de Commercieel Directeur.

 

Aanbod
Een afwisselende functie met veel (internationale) contacten in een zeer dynamische omgeving. Je bouwt mee aan een avontuur en draagt bij aan een bijzonder ambitieuze missie om de wereld van licht te voorzien.

 

Profiel
De ideale kandidaat voor de rol van Account Manager heeft gedegen kennis van zowel business to consumer als business to business account management , idealiter met een bestaand netwerk.

Je hebt ervaring in het opstellen van contractuele overeenkomsten. Je zet je zelfverzekerde en volwassen persoonlijkheid, met een natuurlijke gunfactor, in om echte relaties met klanten op te bouwen . Voor de Accountmanager is loyaliteit en discretie, alsook het eigen initiatief en inzet voor het succes een vanzelfsprekendheid. Daarnaast spreek je vloeiend Nederlands, Engels en het liefst nog een derde taal.

We zijn op zoek naar een enthousiast teamlid die met ons mee wil groeien en actief deel te nemen aan een succesverhaal. Je hebt affiniteit met WakaWaka en de social enterprise en je bent fulltime beschikbaar. Bovenal begrijp je de noodzaak om licht te brengen en welke rol jouw bijdrage heeft in het grotere geheel. Jij gaat het WakaWaka verhaal vertellen en je doet dat vanuit je eigen, oprechte en eerlijke overtuiging.

 

Competenties

 • Een afgeronde opleiding op HBO+ niveau,
 • Enkele jaren Account Management ervaring in Retail en B2B,
 • Je bent klantgericht met overtuigingskracht en commerciële flair,
 • Je hebt drive, bent zelfstandig, ondernemend, creatief, initiatiefrijk en resultaatgericht,
 • Je bent sociaal en communicatief sterk,
 • Je hebt een hoge mate van stressbestendigheid en kunt goed prioriteiten stellen;
 • Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift beheers je Engels op een zeer hoog niveau en spreek je mogelijk nog een derde taal;
 • Bereikbaarheid buiten werktijden is vanzelfsprekend;
 • Ervaring met Exact (online), CRM (of vergelijkbare pakketten), Microsoft Office en in het bijzonder Excel;

 


Reacties graag naar:

Esther van Gestel-Walinga
esther@waka-waka.com
+31 (0)23 51 76 61 1

triangle-left time play google-plus twitter instagram youtube facebook flickr sun truck basket angle-left angle-right check plus-circle plus